8M. Entrevista a Carla Español

La Carla és atleta sub23 del club. Les seves ganes i la seva empenta l’han portat a millorar les seves marques en la recent Pista Coberta. Preparada per viure una nova etapa a la seva vida, l’atletisme és, com per a moltes dones, una via per mostrar la seva vàlua. 

L’atletisme és un dels esports més igualitaris? En què ho veieu?

Jo crec que l’atletisme, a diferència d’esports com el futbol i el rugbi (per exemple) és molt més igualitari, ja que hi ha el mateix nombre d’atletes dones i homes, i a més en els mitjans es dona suport als dos sexes, però, d’altra banda, sí que és veritat que falten dones a les àrees com ara entrenadors, directors (per exemple a la junta directiva de la federació catalana hi ha 3 dones de 23 directius), periodistes esportius (majoria nois), etc.

En atletisme hem vist sovint a mitjans gràfics i mitjans d’streaming centrar-se en les proves femenines d’una manera sexualitzada (salt de perxa o llargada en segons quins vídeos). Quina és la millor manera per evitar aquests comportaments? (la denúncia legal, ignorar el producte, la crítica pública…)

Crec que la millor manera és la crítica pública, ja que normalment també és l’espectador que sexualitza a la dona, per tant cada cop que passa això hauríem de criticar-ho perquè la gent se n’adoni del que està passant.

Encara s’escolten insults de caire masclista entre esportistes homes? (Insults misògins o que puguin portar una càrrega androcèntrica…). L’atletisme, en aquest sentit, es diferencia d’esports com el futbol?

Crec que en l’atletisme comparat amb esports com el futbol no hi ha tants comentaris masclistes, sí que és cert que molts cops he sentit: “aquesta dona té cames d’home” o comentaris de l’estil, però res comparat amb els comentaris masclistes que hi ha cap a les dones futbolistes.

Dins de l’atletisme, com veus el comportament dels companys atletes homes amb els èxits i els mèrits de les atletes?

Des de la meva experiència, els meus companys m’han valorat bastant amb els meus resultats.

En quins aspectes creus que s’hauria de millorar?

En la direcció i gestió d’entitats esportives, en les àrees de entrenament i arbitratge, en el periodisme esportiu, en la formació i investigació, etc.

 


 


 

About the Author

By Eva / Administrator on Mar 08, 2021

No Comments

Leave a Reply