8M. Entrevista a Sara Gallego

Sara Gallego és una de les atletes del club que més èxits han portat al llarg de la seva història. Encara en edat sub23, ha aconseguit dues medalles internacionals (Europeus sub18 i sub20) i tres ors en Campionats d’Espanya Absolut. Però no s’acaba aquí. El seu esperit lluitador i valentia dins i fora de la pista l’ha portat a tenir el reconeixement de tot el mon atlètic. L’estendard del club és femení.

L’esport femení encara apareix als Mitjans de manera sexualitzada? (és a dir, donant més importància al físic de la dona que a les seves qualitats?)

Totes som conscients de que poc a poc les coses van canviant i es deixa de sexualitzar a la dona. Però malgrat això, encara hi ha treball per fer i encara surten casos als mitjans on per exemple, nomes enfoquen les cames i el cul de la dona quan això en homes no passa.

L’atletisme és un dels esports més igualitaris? En què ho veieu?

Sí, tenim sort d’això. És un dels pocs esports on les visualitzacions son pràcticament iguals en homes que en dones. Crec que el fet de que es competeixi en una mateixa pista i s’intercalin les curses ens ha ajudat molt.

Creieu que ara les adolescents que practiquen esport tenen més referents femenins que abans?

Sí, sense cap dubte cada cop tenim més referents femenins. Personalment també em fixo cada cop més en referents dones que en homes.

De cara a no haver de reivindicar el paper de la dona només al 8M i fer-ho cada dia, quines actuacions caldria millorar, per exemple, dins del nostre col·lectiu, l’esport?

No menysprear les actuacions de les dones només perquè els homes obtinguin millors resultats. Cada gènere té característiques diferents i hem de ser conscients d’això, donant el mateix mèrit.
I evidentment intentar donar la mateixa visualització a ambdós gèneres.

Quina és l’actuació que heu vist al vostre voltant que us hagi fet dir “s’ha normalitzat plenament que la dona tingui importància dins de l’esport”

Quan veig als nens petits demanant autògrafs als atletes. Veig que no es fixen en si son homes o dones, nomes si han obtingut un bon resultat. El gènere els hi és indiferent.
Això és senyal de que ho estem fent bé, que la dona té el seu lloc dins del món de l’esport.

About the Author

By Eva / Administrator on Mar 08, 2021

No Comments

Leave a Reply